Hoe houdt u inbrekers buiten de deur?

De korte november- en decemberdagen zijn voor de meeste mensen de tijd om het binnen gezellig te maken. Er is echter ook een groep die juist vaker buiten is, met name in de nacht en de vroege ochtend: inbrekers. Voor hen is het donkere seizoen de ideale periode voor hun duistere praktijken.

De werkwijze van inbrekers is al jaren min of meer hetzelfde. Ze maken gebruik van openstaande ramen (vaak bovenlichtjes), forceren een raam of deur of breken de slotcilinder in een deur af. Eenmaal binnen gaan ze vooral op zoek naar sieraden, geld, kluizen en dure elektronica zoals laptops, tablets en camera’s.

Maak het inbrekers niet makkelijk
Inbraakpreventie begint bijna altijd bij de bewoner zelf. Daarom zetten wij de vijf belangrijkste tips nog maar eens op een rij:

  • Doe ramen dicht en deuren op slot.
  • Haal de sleutels uit het slot.
  • Zorg voor goed hang- en sluitwerk.
  • Plaats automatische buitenverlichting.
  • Laat geen ladders en trappen in de tuin liggen.

Buurtpreventie
Steeds vaker werken buren nauw samen om hun directe woonomgeving veiliger te maken. Vaak doen ze dat in een WhatsApp- of Facebook-groep. Zodra één van hen iets verdachts ziet, kan hij of zij dat snel doorgeven. Zo blijft de hele buurt extra alert. Wilt u zelf met buurtpreventie aan de slag maar weet u niet precies hoe u dat het beste aanpakt? Uw gemeente en de politie helpen u graag.

Inboedel en kostbaarheden
Hoe goed u uw huis ook beveiligt, inbraak blijft natuurlijk altijd mogelijk. Zorg daarom dat uw verzekeringen up-to-date zijn, zodat u zeker weet dat uw inboedel voor de juiste waarde is verzekerd. Heeft u dure sieraden, kunst of een bijzondere verzameling? Dergelijke bezittingen vallen meestal maar beperkt onder uw inboedelpolis. U kunt ze vaak wel verzekeren met een kostbaarhedenverzekering.

Meer informatie
Wilt u weten of uw (inboedel)verzekeringen nog op orde zijn of heeft u een andere vraag naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp