Inkomensverzekering is altijd maatwerk

We denken er liever niet aan, maar iedereen kan werkloos of arbeidsongeschikt raken. Of langdurig ziek worden. Als dat gebeurt, heeft het vaak grote gevolgen voor uw inkomen. Maar u moet wel de huur of hypotheek blijven betalen.

Om het risico van inkomstendaling af te dekken, kunt u besluiten om een inkomensverzekering af te sluiten. Die zijn er in uiteenlopende soorten. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een bekende, evenals een werkloosheidsverzekering.

Ook bieden verzekeraars zogenoemde woonlastenverzekeringen en aflosverzekeringen aan. Die zijn vaak een combinatie van de eerste twee.

Hoogte van de premie
U kunt gebruik maken van zo’n verzekering als u door omstandigheden minder inkomen heeft. De premie die u moet betalen, hangt af van hoogte en de duur van de uitkering. Ook een eventuele wachttijd speelt mee: als u de eerste maand(en) zelf overbrugt, is de premie meestal lager.

Alternatieven
Inkomensverzekeringen kunnen een goede oplossing zijn. Maar er zijn ook alternatieven. U kunt bijvoorbeeld zelf reserves opbouwen door te sparen. Heeft u een koophuis? Dan kunt u besluiten om extra af te lossen, waardoor uw woonlasten omlaag gaan.

Maatwerk
Of het voor u zinnig is om een inkomensverzekering af te sluiten, hangt af van veel factoren. Heeft u nog andere inkomstenbronnen? Hoe hoog zijn uw vaste lasten precies? Omdat dit voor iedereen anders kan zijn, is een inkomensverzekering altijd maatwerk.

Advies is belangrijk
Goed advies is daarbij belangrijk. Overweegt u een inkomensverzekering af te sluiten? Neem dan even contact met ons op. Wij zetten de mogelijkheden die er zijn graag voor u op een rij. Zo kunt u de oplossing kiezen die het best bij uw situatie past.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp