Vrijblijvend meerdere huizen bezichtigen tijdens Open Huizen Dag

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) organiseert op zaterdag 6 april opnieuw de Open Huizen Dag. Potentiële huizenkopers kunnen geheel vrijblijvend en zonder afspraak huizen bezichtigen van verkopers die meedoen.

Op de website van Funda vindt u alle woningen waar u terecht kunt. Ook kunt u de snelste route uitstippelen tussen de huizen op uw lijstje. Het bezichtigen daarvan kan tussen 11.00 en 15.00 uur. U kunt in uw eigen tempo rondkijken en eventuele vragen stellen aan de verkoper. Als u daarna nog steeds geïnteresseerd bent, maakt u een afspraak met de verkopende makelaar.

Tips voor huizenkopers
Een huis kopen is misschien wel de grootste financiële beslissing van uw leven. Veel huizenkopers laten zich echter niet alleen leiden door hun verstand, maar ook door gevoel. Daar zitten risico’s aan. Om te voorkomen dat u in een emotionele val trapt, hebben we wat tips voor u.

  • Zet vooraf uw wensen en uw financiële mogelijkheden op een rij. Bepaal wat voor u harde voorwaarden zijn en wees streng voor uzelf. Als dit betekent dat u een huis vanuit financiële of bouwkundige redenen beter niet kunt kopen, doe dat dan ook niet.
  • Ga niet alleen voor huizen die u een negen of een tien geeft. Als u een huis koopt dat ‘maar’ een zeven scoort, gaat u het meer waarderen als u er eenmaal woont. Dat is wetenschappelijk bewezen.
  • Neem bij de bezichtiging een kritische vriend(in) mee. Die heeft geen belang bij de koop of verkoop van het huis, maar wel bij uw welvaren. Daardoor kijkt hij of zij anders en ziet pluspunten of gebreken aan het huis die u misschien over het hoofd ziet.

Hypotheek
Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die u heeft om uw nieuwe huis te financieren, neem dan even contact op met ons. Als hypotheekspecialisten kunnen we u helpen om de best passende oplossing voor u te vinden. Maak dus gerust een afspraak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp